Републички завод за статистику проводи анкету до 31. августа
1. јула, 2020.
“Ц.Е.З.А.Р.” позива младе да учествују у едукативним курсевима
2. јула, 2020.

Ове године на Петровданској трансверзали само домаћи планинари

Традиционална манифестација “Петровданска трансверзала” која је ове године планирана дванаесту годину заредом, протећи ће без планинарских друштава из сусједних градова а учешће ће узети само планинари Видете.

Ова одлука донесена је због ванредне ситуације проузроковане пандемијом вируса корона која је још увијек на снази.

Секретар друштва Вера Бабић каже да ће Мотајицом ове године пјешачити само домаћи планинари а поход на највиши врх, Градину, заказан је за 12. јул.

“Пјешачиће се од еко кампа Дурова до манастира Осовица а по повратку ће бити организован ручак и дружење, уз поштовање свих мјера које је препоручио Републички штаб за ванредне ситуације”, рекла је Бабић.

Она је подсјетила да је трансверзала окупљала више стотина планинара из Српске и окружења и додала да због тренутне епидемиолошке ситуације њихово друштво такође неће путовати на друге планинарске манифестације у окружењу.

“Тренутно организујемо планинарења само по обронцима Мотајице и надамо се да ће сљедеће године бити могуће реализовати све планиране активности”, истакла је Бабић.

Она је додала да је Планинарски савез РС донио одлуку о обустављању свих активности које окупљају већи број планинара.

“Одлука је била на снази до 30. јуна, а сада се чека нова одлука, како би се виђело да ли ће бити промјена”, рекла је Бабић.

Comments are closed.