Исидора и Марија Ђукић из Српца успјешне у цртању стрипова, стигла и прва награда
6. новембра, 2021.
Распоред вакцинације и ревакцинације од 8. до 12. новембра
7. новембра, 2021.

Отворена продајна изложба слика Данила Вулића

У изложбеном простору Дома културе у Српцу синоћ је отворена изложба слика под називом “Боје јесење”, умјетника Данила Вулића.

Стручни сарадник Центра за културу и спорт Србац, Стеван Умљеновић, рекао је да је у питању Вулићева једанаеста самостална изложба, од којих је неколико било организовано у Црној Гори, а остале у Републици Српској.

„Организоване су и двије хуманитарне изложбе, а новац прикупљен од продатих слика био је намијењен за помоћ породицама погинулих бораца“, рекао је Умљеновић.

Данило Вулић је Српчанима представио 26 слика рађених техником уље на платну, а димензије су углавном 50×70.

„Слике су настајале око двије године и изложба је била планирана прошле године, али је одгођена због вируса корона. Прва изложба је била 1993. године и могу рећи да су се слике доста продавале. Сликам пејзаже и за мене су они неисцрпна инспирација, јер се природа стално обнавља и доноси нам нешто ново“, рекао је Вулић.

Он је додао да једну слику ради по мјесец-два у тањим слојевима боје како би биле постојане и како боја не би пуцала.

Директор Центра за културу и спорт, Радован Митраковић, рекао је да ће изложба бити отворена наредних десет дана и нагласио да је продајног карактера.

„Имамо изложене предивне пејзаже јесени и зиме и једну прелијепу дозу реализма пренесену на сликарско платно. Обзиром да није у питању академски сликар, могу да кажем да су слике врхунске и по свему могу да парирају дјелима академских сликара“, рекао је Митраковић.

 

Comments are closed.