Пет нових случајева вируса корона у Српцу
10. децембра, 2020.
Полицијски службеници обиљежили Међународни мјесец борбе против болести зависности
14. децембра, 2020.

Отворена изложба слика са лакташке колоније “Ласта 2019”

Центар за културу и спорт из Српца организовао је синоћ у холу Дома културе изложбу слика насталих на 14. сазиву Ликовне колоније “Ласта 2019.” Публици су представљене 23 слике од девет аутора.

Директор Центра, Радован Митраковић, захвалио се љубитељима умјетности који су поштујући епидемиолошке мјере дошли да посјете ову интересантну изложбу.

Отварању изложбе присуствовали су и представници Јавне установе “Центар за културу и образовање” Лакташи. Директорица ове установе Слађана Човичковић, рекла је да им је задовољство представити радове настале на лакташкој колонији која спада у ред оних на које радо долазе позната и афирмисана имена из свијета сликарства, као и млади умјетници.

“Ова колонија је обогаћена дјелима различите сликарске поетике од импресионизма и експесионизма ка апстракцији”, рекла је Човичковић.

Ликовна колонија “Ласта” одржала је континуитет рада и ове године, али без гостујућих умјетника из Србије и региона.

“Умјетност ће наставити да живи јер су нам изложбе, књижевне вечери и позоришне представе итекако потребне као један вид духовне надоградње и у овим специфичним условима пандемије вируса”, поручила је Човичковић.

 

Comments are closed.