Донација за очување заштићеног подручја Бардача
20. марта, 2020.
Измјена радног времена пошта
20. марта, 2020.

Отворени телефони за достављање намирница и лијекова ризичним категоријама у Српцу

Општинска управа Србац у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом омогућила је старим, болесним и изнемоглим лицима да дођу до неопходних намирница и лијекова за вријеме трајања ванредне ситуације поводом вируса корона.

Овим особама биће омогућено да на кућном прагу добију све оно што им је потребно за нормалан живот, у складу са њиховим захтјевима које ће упућивати позивом на бројеве телефона: 051/745-150 и 051/741-229 сваким радним даном у времену од 7 до 15 часова и у дане викенда путем броја: 066/816-079.

Телефонске позиве ће примати радници Центра за социјални рад који ће организовати дежурство у овој установи а основне потрепштине ће се пласирати на терену уз помоћ волонтера Црвеног крста. Претходно ће волонтери од наведених лица на њиховом кућном прагу преузимати списак потребне робе и новац којим ће куповина бити обављена.

„Будући да се старијим особама, а нарочито онима који су обољели и изнемогли, не препоручује да излазе из кућа за вријеме трајања ванредне ситуације, тиме им је онемогућено да дођу до основних животних намирница. На овај начин ће се омогућити ризичним категоријама да добију све што им је потребно за свакодневни живот а да тиме не угрозе своје здравље“, каже се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације општине Србац.

Comments are closed.