Уручена општинска признања на свечаној академији у Дому културе
14. октобра, 2020.
Прослављена крсна слава општине и храма Покров Пресвете Богородице
14. октобра, 2020.

Отворен Сајам ручних радова и зимнице у Српцу

На градском тргу у Српцу данас је отворен Сајам ручних радова и зимнице „Јесен на длану“ у организацији Удружења жена Србац и Туристичке организације општине Србац.

Грађани који су посјетили сајам могли су да разгледају, испробају и купе неке од уникатних радова, попут змијањског веза и крпених лутака, па све до столњака, приглавки, капа, козметичких препарата и домаћих производа као што су ајвар, пекмез, сокови, мед, ракија и разни слаин и слатки специјалитети у виду домаћих пита и колача.

Сајам је отворио начелник општине Млађан Драгосављевић који је похвалио овакав вид организовања жена у Српцу.

“Имам све похвале за рад Удружења жена које није прекидало са својим активностима ни за вријеме пандемије вируса корона и стално проширује своје чланство. Нарочито радује што се у удружење укључује све већи број младих”, рекао је начелник Драгосављевић.

Предсједница Удружења жена, Весна Смиљанић, каже да тренутно имају 54 чланице која свака на свој начин доприноси њиховом раду својим креативним идејама.

“Све што је данас изложено је искључиво ручни рад а домаћи специјалитети које су грађани могли испробати су прављени по традиционалним рецептима. Позивам грађане да дођу и разгледају наше штандове и пронађу нешто за себе”, рекла је Смиљанић.

Она додаје да ће наредних дана чланице њиховог удружења путовати у Бањалуку гдје ће добити сертификате поводом завршетка пројекта “Фарма 2” у којем су узеле учешће. Затим ће учествовати на једној манифестацији у Градишци а након тога отпутовати на излет на Kозару.

 

Comments are closed.