Парохија лепеничка подржала градњу куће за Перу Хамара из Горњих Срђевића
11. августа, 2020.
Цијена комерцијалних тестова на вирус корона од данас 150 КМ
12. августа, 2020.

Отворен лов на препелицу, мањи број иностраних ловаца

Чланови Ловачког удружења ,,Срна“ Србац отворили су 1. августа лов на препелицу, грлицу, дивљег голуба, и предаторе, лисицу и шакала, а учешће су узели ловци из Лепенице, Ситнеша, Ћукала, Kаоца и Српца.

Предсједник удружења Горан Савановић рекао је да у овом пеиоду препелице има довољно, и можда више него протеклих година, што је изненађујуће.

,,У лову су учествовали ловци који су извршили уплату ловне карте и чланарине. Било је доброг одстрела, а оно најбитније је да је све протекло без проблема, односно испоштоване су бебједносне мјере“, рекао је Савановић и додао да се ова врста лова организује викендом и биће настављена до краја календарске године.

Оно у чему се ове године осјети недостак јесу инострани ловци, који су ранијих година долазили у Србац, али су ове године спријечени због пандемије вируса корона.

,,Најчешћи инострани ловци код нас су из Италије и овај вид лова за нас је много важан, јер представља значајан извор финансија, посебно ако се посматра период од протеклих 10 година. Прошле године од ино-лова остварен је приход од 28 хиљада KМ, што представља рекордан приход у том смислу. Ове године то је далеко мање, односно имамо само једног ловца Италијана, који у БиХ живи и ради. Тренутно је неизвјесно како ће се све то одвијати због тренутне ситуације са вирусом корона“, рекао је Савановић.

Он позива ловце који то још нису учинили да изврше уплату за лов на ситну дивљач у износу од 20 KМ. Обзиром да је сљедећег мјесеца палниран лов на дивљу свињу, позив је упућен и за уплату паушалног износа од 60 KМ.

 

Comments are closed.