Објављени коначни изборни резултати, потврђени одборнички мандати у Скупштини општине Србац
5. децембра, 2020.
Пројекат квалитетнијег управљања отпадом за невладине организације и мјесне заједнице
8. децембра, 2020.

Отворен градски парк у Српцу и уручене захвалнице најактивнијим волонтерима Цезара

Симболичним пресијецањем врпце од стране начелника општине Млађана Драгосављевића и извршног директора Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” Тање Шњегота данас је званично пуштен у употребу нови градски парк у Српцу.

Овим чином уједно је обиљежен Међународни дан волонтера што је био повод да се данас окупе чланови Локалног волонтерског сервиса из удружења “Ц.Е.З.А.Р.” који су протеклих мјесеци вриједно радили на уређењу и адаптацији градског парка као будућег окупљалишта свих генерација.

“Веома смо поносни на оно што смо урадили и захвална сам свим волонтерима који су градили игралишта, садили воћке или на било који начин учествовали у уређењу парка. Наше удружење је било носилац овог пројекта а финансијску помоћ су нам пружили Општина Србац и Институт Kулт из Сарајева”, рекла је Тања Шњегота.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је да је нови градски парк, који се адаптира већ неколико година, ангажманом омладинаца из Локалног волонтерског сервиса добио љепши изглед. Он додаје да ће са доласком прољећа парк бити обогаћен додатним садржајима.

“Иницијатива је потекла од волонтерског сервиса а ми смо је радо прихватили, као што то чинимо када су у питању све активности Цезара. Надам се да ћете наставити са својим ангажманом и у наредном периоду”, рекао је начелник Драгосављевић.

Члановима Локалног волонтерског сервиса који су били активно укључени у радне акције и разна друштвена дешавања уручене су волонтерске књижице и дипломе. Додијељене су и похвале за неколико омладинаца млађих од 15 година, који по важећем закону не могу закључити уговор о волонтирању, а који су изразили жељу да буду друштвено ангажовани, а уручена је волонтерска књижица и начелнику општине Млађану Драгосављевићу.

За волонтера године, другу годину заредом, проглашена је 19-огодишња Надежда Гаврић, а дипломе за најбоље волонтере добили су и : Марко Љубоја, Анђела Вујановић, Никола Живанић, Немања Kраљ, Марко Миљевић, Сара Давидовић и Анамариа Љубојевић.

“Бавим се волонтирањем у задње три до четири године и то је лијеп начин да се употпуни слободно вријеме. Учествовала сам у многим акцијама и имам одрађених око 150 волонтерских сати. Позивам младе да се укључе у акције јер на тај начин могу помоћи локалној заједници и унаприједити себе”, рекла је Надежда.

Награде за најактивније волонтере су обезбијеђене уз помоћ Министарства породице, омладине и спорта које је јуче, поводом Међународног дана волонтера, организовало пријем у министарству за најбоље волонтере и најбољег организатора волонтирања у Републици Српској.

Испред удружења “Ц.Е.З.А.Р.”, пријему је присуствовала Тања Шњегота, која је од ове године и извршни директор Волонтерског сервиса Републике Српске чије је сједиште у Српцу.

Ангажман србачког удружења није прошао незапажено, јер је од стране министарства добило посебну диплому за допринос промоцији и развоју волонтирања.

 

Comments are closed.