Одали почаст четворици погинулих бораца из Жупског Разбоја
17. јуна, 2019.
Манастир Осовица домаћин крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског пука
18. јуна, 2019.

Отворен Домино фест у Српцу: Позориште “Еко арт” из Бугојна одиграло представу “Kут и ја”

Први фестивал омладинског позоришта Домино фест, у организацији Аматерског позоришта “Домино”, отворен је у суботу 15. јуна у Српцу ауторском представом “Kут и ја” коју су извели чланови Дјечијег позоришта “ЕKО АРТ” из Бугојна.

Радило се о награђеној представи која је добила специјално признање за најбољи текст представе на 18. Фестивалу средњошколског театра у Живиницама ове године.

Водитељ позоришта из Бугојна, Сања Kрњајић, изразила је задовољство што је баш њихово позориште изабрано да отвори премијерно издање овог фестивала у Српцу.

“У нашој представи игра деветоро младих глумаца аматера који су говорили о осјећајима младог човјека и о томе да ли своју кутију затворити заувијек или свијету показати све љепоте које садрже њихове кутије. Они су се дотакли и неких страшних тема које их боле и младих људи којих више нама, а намјера им је да апелују на одрасле да се промијене, како млади не би имали дилему да ли отићи или остати”, рекла је Kрњајић.

Прије почетка представе одржана је панел дискусија на тему “Значај културе као стуба друштва” коју је водила чланица Аматерског позоришта “Домино”, Мирјана Вученовић. У дискусији која је имала за циљ да подстакне младе да размишљају о култури, учествовале су чланице позоришта из Бугојна и тренер плесног клуба “Ритам” из Српца, Светислав Савановић.

Домино фест у Српцу трајаће до 29. јуна а сваке суботе наступиће по једно гостујуће босанскохерцеговачко омладинско позориште које ће се србачкој публици представити кроз такмичарску форму наступа.

Идеја фестивала је да након сваке одигране представе публика оцијени наступ позоришта, а на крају фестивала, позориште са највишом оцјеном публике добиће признање.

На фестивалу ће 22. јуна наступити и Мостарски театар младих – Мостар са представом “Маслинова грана” а 29. јуна у Српцу гостује ДИС Позориште младих Бања Лука са представом “Шта је заправо урадио Том”.

Фестивал се организује уз подршку ДИС театра из Бања Луке, Дома културе и Општине Србац.

 

 

Comments are closed.