Турнир у стоном тенису у недјељу 16. маја у Српцу
10. маја, 2021.
Одржана комеморација поводом смрти судије Вељка Kрејића из Српца
10. маја, 2021.

Отвор лова на срндаћа у суботу 5. јуна

Србачки ловци увелико се припремају за ловну сезону 2021/22. а према годишњем календару, првог викенда у јуну, планиран је почетак лова на срндаћа.

Отвор лова одржаће се у суботу 5. јуна од 16 часова, а одвијаће се и у недјељу 6. јуна, током видног дијела дана.

Предсједник Ловачког удружења „Срна“, Горан Савановић, рекао је да сви они који желе ловити срндаћа дужни су уплатити одстрелну таксу у износу од 50 KМ до 31. маја 2021. године и извадити дозволу за лов у канцеларији удружења.

„Први предуслов за лов и чланство у удружењу је уплата годишње чланарине. За колеге који то нису до сада урадили, обавјештавам их да је крајњи рок за уплату 15. мај ове године“, рекао је Савановић.

Неуплаћивање чланарине у датом року има за посљедицу брисање из евиденције и престанак чланства.

Протеклих дана чланови ловачких секција широм општине вриједно су радили на изношењу кукуруза за прихрану дивљачи и допуњавању солишта.

Изграђена је и нова висока чека у ловишту Брњавица од стране ловачке групе „Црнаја“ – секција Повелич, као и двије високе чеке у Доњим Срђевићима од стране Ловачке секције Србац, те поправка бројних чека. 

Ловачка група „Голуб“ у Новом Мартинцу изградила је лијеп ловно-технички објекат у који су добро дошли сви они који бораве и посјећују то подручје, ловци, лугари, дрвосјече, пољопривредници и други љубитељи природе којима затреба мјесто за предах и одмор или мјесто да се склоне од лошег времена.

На радост свих чланова удружења, почетком априла су радници геодетске управе извршили идентификацију и колчење парцеле за потребе изградње ловно-привредног објекта Л.У.“Срна“ Србац.

“Земљиште се налази у Српцу у непосредној близини мотела Ћубић. У складу са претходним разговорима између општинског руководства и Л.У.“Срна“ извршени су ови радови и очекујемо врло брзо скупштинску одлуку и пренос власништва на Л.У.“Срна“. Након прибављања одлуке, услиједиће грађевински радови, чиме ће Србац коначно добити достојанствен објекат за дружење и окупљање ловаца”, рекао је Савановић.

 

 

Comments are closed.