Конкурс за основце на тему “Истина, љубав, отаџбина” за награду “Змијањче”
29. маја, 2020.
Без нових случајева корона вируса у Српцу већ 17 дана
29. маја, 2020.

Отказан Бик фест у Ситнешима, Бициклијада одгођена за љето

Традиционална манифестација Бик фест која је била најављена за 30. мај у Ситнешима, отказана је и неће се одржати ове године, саопштили су организатори манифестације.

Бик фест је требао бити одржан трећу годину заредом, уз подршку Општине Србац и донатора, али је одлучено да овај догађај који је окупљао више стотина посјетилаца из свих крајева бивше Југославије буде пролонгиран за идућу годину.

„Закључили смо да нема услова за одржавањем због пандемије вируса корона, јер епидемиолошка ситуација још није на задовољавајућем нивоу а на снази је и забрана окупљања више од 50 људи на јавном мјесту, тако да смо се усагласили да дружење оставимо за нека боља времена“, рекао је један од организатора, Вид Бабић.

У мају се традиционално одржавала и Србачка бициклијада која је према првобитном плану организатора заказана за недјељу 31. мај, али ће и овај термин морати бити помјерен.

Директорица Туристичке организације Србац, Радисава Шушчевић, каже да се за сада не планира отказивање манифестације, а нови термин ће највјероватније бити током љета.

„Чекамо одлуке Републичког штаба како бисмо видјели да ли ће бити дозвољена већа окупљања у наредном периоду. Задњих година је у бициклијади учествовало преко 300 бициклиста и надамо се да ће се створити услови да задржимо овај број учесника ако дође до одржавања манифестације“, рекла је Шушчевић.

Она је изразила наду да ће ситуација већ у првој половини јуна бити јаснија, након чега ће бити одржан састанак са представницима Бициклистичког клуба Србац како би се размотрила могућност одржавања манифестације и утврђивања новог термина.

„Сви бисмо вољели да се поново дружимо на овај начин јер је бициклијада из године у годину све масовнија. Али здравље људи је ипак на првом мјесту и понашаћемо се у складу са одлукама републичких и општинских институција. Уколико дође до њеног отказивања, јавност ће бити благовремено обавијештена“, рекла је Шушчевић.

Крајем маја традиционално је требала бити одржана и годишња скупштина Удружења лажова из Ситнеша, која се због епидемије такође одгађа за идућу годину.

 

Comments are closed.