Џипијада ,,Србац-Мотајица“ 1. и 2. јуна
30. маја, 2019.
Вече са пјесником Бором Капетановићем
31. маја, 2019.

Основну школу у Српцу уписало 99 првачића

Ових дана у Основној школи ,,Јован Јовановић Змај“ Србац завршене су активности око уписа ученика у први разред. По ријечима директора школе Славка Драгосављевића, ове године у србачку школу ће бити уписао 99 ђака-првака, од којих 74 у централну Основну школу.
,,Укупан број уписане ђеце ове године ће бити већи, него прошле, а оно што помало забрињава јесте број ученика у руралним срединама, гђе је примјетан пад. Подручну школу у Kаоцима ће похађати седам првачића, док ће у Старом Мартинцу бити уписан само један првачић. Школе у Ножичком и Повеличу ће имати по пет ђака-првака, Kобаш три и Нова Вес једног. У посебно одјељење, наредне школске године биће уписана два ученика. Надам се да ће се ситуација, која се односи на бројност ученика у подручним школама, поправити. У том погледу, трудимо се ученицима и просвјетним радницима обезбиједити што боље услове за рад и угоднији боравак“, изјавио је директор Драгосављевић.
Поред обавеза које се односе на упис ученика у први разред, у току су активности на припреми манифестације ,,Дан деветака“ која ће бити одржана сутра у Дому културе у Српцу, са почетком у 12.15 часова, а коју ученици деветих разреда организују поводом завршетка основног образовања.

Comments are closed.