Од 15. јула креће систематска дератизација на подручју општине Србац
14. јула, 2020.
Слога се припрема за јесењи дио сезоне
14. јула, 2020.

Основне школе праве спискове ученика за бесплатне уџбенике

Влада Републике Српске кренула је у активност набавке бесплатних уџбеника ученицима основних школа за школску 2020/21. годину у складу са информацијом која је усвојена на сједници Владе 26. јуна ове године, а којом су одобрени бесплатни уџбеници за све ученике првог и другог разреда основних школа, те ученике које су треће и свако наредно дијете из породица са троје и више дјеце (ученике од трећег до деветог разреда основних школа).

С тим у вези, задужене су основне школе да направе спискове ученика за које ће Министарство просвјете и културе и Министарство породице, омладине и спорта финансирати уџбенике, а на основу истих ће Заводу за уџбенике и наставна средства бити достављене потребе за уџбеницима.

Највећи дио посла у вези формирања спискова је већ одрађен од стране основних школа у Српцу, које располажу са свим потребним подацима о ђацима који стичу ово право, а спискови ће у року бити достављени министарствима како би се на вријеме кренуло са обезбјеђивањем уџбеника.

Министарство просвјете и културе још од школске 2007/08. године обезбјеђује бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда основних школа, а од ове године су обухваћене и вишечлане породице са троје и више дјеце у којима живе ученици од трећег до деветог разреда. Такође су планирани и бесплатни уџбеници за ученике побједнике републичких школских такмичења у школској 2018/19. години.

Такође и Министарство породице, омладине и спорта од 2007. године обезбјеђује уџбенике за одличне ученике основних школа од трећег до деветог разреда који долазе из породица са четворо и више дјеце, те тако планирају и за школску 2020/21. годину.

Comments are closed.