Од 15. јула креће систематска дератизација на подручју општине Србац
14. јула, 2020.
Два нова случаја вируса корона у Српцу, укупно 50 од почетка пандемије
15. јула, 2020.

Основна школа у Српцу добила нови намјештај, почела реконструкција крова на школи у Ножичком

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца у току је реализације три пројекта вриједна 76 хиљада KМ која се финансирају уз помоћ Владе Републике Српске.

Један од њих односи се на набавку новог намјештаја за централну школу у Српцу, а већи дио ове донације је стигао у просторије школе.

Директор Славко Драгосављевић каже да ће бити набављено 220 столица и 112 столова чиме ће се након скоро 40 година у потпуности обновити школски инвентар.

„Ових дана су нам стигле нове столице а у наредних седам дана очекујемо и столове. Такође смо добили и седам ормара намијењених за кабинете ликовне културе и математике. Старији намјештај кога смо до сада користили, а који је и даље квалитетан и функционалан, једним дијелом ћемо усмјерити у подручне школе, а у сарадњи са локалном управом дио намјештаја ћемо на реверс уступити мјесним домовима“, рекао је Драгосављевић.

Јуче је започела и реконструкција крова на подручној школи у Ножичком коју ће од наредне школске године уписати рекордан број од 14 првачића.

„Kренули смо са замјеном крова који је био значајно оштећен и отежавао извођење наставе. Очекујемо да ће радови бити завршени у наредних десетак дана. Тиме ће ова школа бити обновљена у значајној мјери јер је уз финансијску подршку кабинета предсједника Републике Српске прије пар година замијењена и столарија“, истакао је Драгосављевић.

Међу одобреним пројектима је и реконструкција и асфалтирање паркинга у школском дворишту, а овај посао је приведен крају.

„Радови су завршени чиме је наша школа добила уређен паркинг са већим бројем мјеста за паркирање, а уједно смо уљепшали уже градско језгро“, рекао је Драгосављевић.

Он је додао да ће на овај начин бити комплетирани сви инфраструктурни радови који су планирани до почетка наредне школске године.

 

Comments are closed.