У Српцу још један нови случај вируса корона
13. новембра, 2020.
Још петоро Српчана заражено вирусом корона
14. новембра, 2020.

Основна школа у Kукуљама добила 125 тапацираних столица

Основна школа “Доситеј Обрадовић” из Kукуља добила је вриједну донацију у виду 125 столица које је поклонио власник предузећа “Дарко комерц” из Kосјерова, Дарко Секимић.

Донација је стигла уз ангажман предсједника Савјета мјесне заједнице Kукуље, Радојице Видовића, како би ова деветоразредна школа коју похађа око 120 ђака из Kукуља, Лилића, Kосјерова и Петровог села, коначно добила боље услове за наставу.

“Захваљујем се Дарки на овој значајној донацији чија вриједност износи око пет хиљада KМ. Он је некада и сам био ученик у овој школи, што га је мотивисало да пружи помоћ. Столице су тапациране и јако квалитетне, тако да ће нашим ђацима бити удобно током извођења наставе”, рекао је Видовић, који је и одборник у Скупштини општине Србац.

Он подсјећа да је у току реконструкција крова, који се одвија по принципу енергетске ефикасности, уз финансијску помоћ Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију. Вриједност инвестиције износи око 120.800 KМ.

“Двије трећине радова је завршено и очекујем да ћемо у наредне двије седмице добити нови кров. Раније је био прекривен азбестним плочама, прокишњавао је и ученицима је било хладно, а сада ће бити урађена термоизолација и биће много топлије”, истакао је Видовић.

Према његовим ријечима, у сарадњи са Министарством финансија Републике Српске, очекује се наставак замјене столарије на овој школи у идућој години.

Видовић каже да се тренутно одвија и унутрашње уређење друштвеног дома, тако да се очекује да и ова инвестиција буде завршена у току наредне године, чиме ће Kукуље добити бројне инфраструктурне објекте који ће бити од користи свим мјештанима.

 

Comments are closed.