Лазарева субота прослављена у православном храму у Српцу
20. априла, 2019.
Распоред богослужења манастира Осовица за васкршње празнике
21. априла, 2019.

Основци из Ситнеша и Kукуља остварили пласман на републичко такмичење „Дјеца у саобраћају“

Ученици Основне школе „Вук Kараџић“ из Ситнеша и подручне школе „Доситеј Обрадовић“ из Kукуља показали су најбоље знање из области безбједности саобраћаја на квалификационом такмичењу које је овог викенда одржано у Градишци и тако остварили пласман на републичко такмичење „Дјеца у саобраћају“ које ће бити одржано 30. и 31. маја у Бањи Врућици код Теслића.

На такмичењу у Основној школи “Васа Чубриловић” у Градишци, учествовале су екипе основних школа са подручја Градишке и Српца. Учешће је узело девет екипа које су биле састављене од два дјечака и двије дјевојчице, узраста од 10, 11 и 12 година.

Такмичење је организовао Ауто-мото савез Републике Српске који је широм Републике Српске, у сарадњи са 49 Ауто-мото друштава организовао квалификационе испите за Саобраћајно-образовно такмичење ученика основне школе Републике Српске под називом “Дјеца у саобраћају 2019”.

Kвалификациона такмичења одржана су у још 17 градова и општина широм Републике Српске а најбољи ученици оствариће пласман на републичко такмичење. 

 

Дијелови текста и фотографије преузети су са интернет странице Радио Градишка.

 

Comments are closed.