Мајстор Душан Лепир из Српца израдио Новака Ђоковића од дрвета
14. маја, 2019.
Рукометаши Српца ремизирали у Бањалуци против Kалуђера
14. маја, 2019.

Основци из Kукуља прикупили новац од продаје отпада за матурску забаву

Ученици деветих разреда подручне школе у Kукуљама, под вођством наставнице хемије Сандре Стојковић, организовали су акцију сакупљања папирног и пластичног отпада а за свега неколико дана прикупили су неколико врећа смећа које су бацили несавјесни појединци.

Акција је започела још крајем априла у склопу обиљежавања Дана планете земље а одазвао се велики број ученика ове школе и њихових родитеља.

„На овај начин подигнута је свијест ученика и локалног становништва о важности очувања животне средине, те скренута пажња на значај рециклаже пластичног отпада“, рекла је наставница Сандра Стојковић.

Она је истакла да је акција имала и хуманитарни карактер јер ће новац зарађен продајом отпада бити искориштен за уплату трошкова матурске забаве ученика деветих разреда.

„Задовољна сам колико су се деветаци, иако се ради о малом одјељењу, заинтересовали и потрудили да прикупе колико могу флаша. Акција ће трајати још свега неколико дана, па заинтересовани грађани могу да помогну нашим ученицима да сакупе што већу количину пластичног отпада“, рекла је Стојковић.

Један од активиста и покретача акције био је ученик Марко Kокан који је задовољан реализацијом њихове иницијативе.

„Скупљали смо смеће како би помогли друговима који немају новца да плате матуру а уједно смо пречистили околину. Требају и наредне генерације да наставе тамо гдје смо ми стали како би нам свима било љепше живјети“, рекао је Марко.

 

Comments are closed.