Распоред вакцинације од 6. до 10. септембра
3. септембра, 2021.
Србачки мајстор Душан Лепир израђује Ђоковића од дрвета у природној величини
4. септембра, 2021.

Осам нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

У протекла 24 часа регистровано је још осам случајева вируса корона у Српцу, а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о четири мушке и четири женске особе средње животне доби које имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 46 особа активно позитивно на вирус корона а 122 особе се налазе у изолацији.

У Републици Српској настављен је пораст броја новозаражених а од тестирана 794 лабораторијска узорка, у посљедња 24 часа, нови вирус потврђен је код 349 особа. Пријављено је осам смртних случајева, а ради се о три мушкарца и пет жена средње и старије животне доби, од којих је једна особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 413 а на респиратору је 41 особа. Под здравственим надзором је тренутно 3309 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се и наредне седмице вакцинишу у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља, у времену од 9 до 14 часова, без претходног заказивања. У понедјељак је предвиђена прва доза Спутњик В вакцине, у уторак прва доза Фајзера, у сриједу и четвртак прва доза и ревакцинација Синофарма а у петак ревакцинација Фајзер вакцином.

Comments are closed.