Дрим Тим учлањује нове полазнике узраста од четири до осам година
14. септембра, 2021.
Настављен пројекат чишћења каналске мреже у Српцу
14. септембра, 2021.

Осам нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је осам нових случајева вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о пет мушких особа, од којих су двојица млађе, двојица средње и један старије животне доби и три жене старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, тренутно су активно позитивне 53 особе из Српца а у кућној изолацији се налазе 164 лица, од којих је 111 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској у протекла 24 часа извшено је тестирање 744 лабораторијска узорка путем PCR теста а нови вирус потврђен је код 294 особе. Пријављено је 13 смртних случајева међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 711 а на респиратору је 58 особа. Под здравственим надзором је 5771 особа.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац данас и сутра од 9 до 14 часова на распореду су прва доза и ревакцинација Синофарма, у четвртак прва доза Фајзера а у петак ревакцинација Спутњик В вакцином за особе које су вакцинисане од 23. до 26. јула ове године.

Comments are closed.