Још 10 нових случајева вируса корона у Српцу
25. августа, 2021.
У току обнова фасаде на храму у Kукуљама
26. августа, 2021.

Осам нових случајева вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирано је осам нових случајева вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца средње животне доби и једној жени млађе, четири средње и једној старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју наше општине је тренутно 51 лице активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији се налази 129 особа, од чега је 78 било у контакту са зараженима.

У протекла 24 часа поново је порастао број новообољелих у Републици Српској. Од 532 лабораторијска узорка узета путем PCR теста, позитивно је било 200 особа а није било пријављених смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 257 а на респиратору су 23 особе. Под здравственим надзором тренутно је 1950 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације поново апелује грађанима да се јаве у хигијенско-епидемиолошку службу у Дому здравља у Српцу гдје се сваким радним даном врши вакцинација грађана без претходног заказивања, што је најбољи начин заштите од новог вируса.

Comments are closed.