Савиндан прослављен у Основној школи “Јован Јовановић Змај” у Српцу
27. јануара, 2020.
Расписан јавни позив подршке предузетницима са потешкоћама у пословању
29. јануара, 2020.

ОШ “Вук Kараџић” у Ситнешима прославила Савиндан у духу традиције и обичаја

Прослава Савиндана организована је у понедјељак 27. јануара на свечан начин у Ситнешима гдје се руководство Основне школе “Вук Kараџић” потрудило да на лијеп и достојанствен начин обиљежи школску славу у овој установи која са двије деветоразредне и три петоразредне школе покрива чак осам насеља србачке општине

У пријеподневним часовима у друштвеном дому је организована Светосавска приредба на којој су родитељи и мјештани могли видјети шта су све припремили талентовани ученици ове школе.

Након тога је у фискултурној сали организован славски ручак а вјерски обред је обавио свештеник Ненад Ђурић који је упутио честитке уз жељу да и наредних година прослављамо Савиндан на традиционалан начин.

Директорица школе, Весна Савић, прво је предала славско поштење замјенику начелника општине Драгану Микићу који је предводио делегацију Општинске управе. Он је рекао да је ово изузетан дан посвећен првом српском архиепископу и оснивачу српске цркве, српске школе и културе и изразио увјерење да ће његов дух и дјела бити мисао водиља у овој школској установи.

Дугогодишњи бивши директор ове школе Милош Љубојевић обратио се колегама са поруком да наставе са добрим радом и да га сваки успјех ове школе веома радује.

Славско поштење је добио и угледни привредник овог краја, власник и директор Дрвопрерађивачке фирме „Тат Kом“, Драган Татомир, који је изразио спремност да подржи активности школе.

Директорица Весна Савић изразила је велико задовољство добрим одзивом гостију и разумијевању бројних донатора који школи притекну у помоћ када је најпотребније.

 

 

Comments are closed.