У Српцу одржан грађански форум „Обећано! Учињено?“
5. јуна, 2021.
Ана Будимчић освојила друго мјесто на такмичењу у аеромоделарству у Зрењанину
6. јуна, 2021.

Организована посјета ратном команданту србачке бригаде Миодрагу Сувајцу

Делегација коју су чинили начелник Одјељења за општу управу и предсједник Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Душко Митрић, предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан, ратни замјеник команданта Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде Свето Стојаковић и ратни начелник Штаба Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде Вићо Kовачевић, у петак су у Бањалуци посјетили ратног команданта Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде пуковника у пензији Миодрага Сувајаца.

Посјета је организована поводом обиљежавања 29. годишњице формирања Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде и представља традицију која се одржава редовно и од тренутка када ратни командант због здравствених проблема није у могућности да лично присуствује у Српцу овом јубилеју и значајном датуму.

Делегација из Српца је ратном команданту уручила пригодан поклон, а у пријатном разговору евоцирана су сјећања на 7. јуни 1992. године када је бригада формирана и постројена у Малим Ситнешима, као и на ратни пут бригаде.

Пуковник Сувајац је упутио поздраве свим припадницима србачке бригаде као и грађанима општине Србац уз искрену жељу за добро здравље. У поздравној поруци посебно је истакао и позвао на јединство и очување Републике Српске, највеће тековине Одбрамбено-отаџбинског рата.

Обиљежавање 29. годишњице формирања Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде одржаће се у понедјељак 7. јуна у Српцу по Програму Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова на подручју општине Србац.

 

Comments are closed.