Трећа србачка Тракторијада једна од најбољих до сада
9. марта, 2020.
Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској
10. марта, 2020.

Начелник организовао пријем за делегацију из Пољске која је учествовала на Тракторијади

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас пријем за делегацију из Пољске која је учествовала на трећој србачкој Тракторијади одржаној протеклог викенда у Повеличу.

Делегацију из Пољске чинили су начелник општине Сиђин (Sidzina), Станислав Темпка, предсједница локалног парламента Дорота Kовалик и активни учесник србачке Тракторијаде Марчин Обалек а заједно с њима дошло је још осморо пољских држављана који су присуствовали традиционалној србачкој манифестацији.

Један од иницијатора србачке Тракторијаде, Александар Њежић, који је такође присуствовао пријему, рекао је да су њихови гости такође учесници и организатори сличних манифестација које се одржавају у Пољској.

“Дошли су у Србац како бисмо размијенили искуства и веома су задовољни оним што су видјели. Прошле године је наша седмочлана екипа узела учешће на једној од бројних пољских тракторијада и освојила чак три награде”, рекао је Њежић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић размијенио је поклоне са Пољацима и изразио жељу да се у складу са могућностима настави заједничка сарадња.

“Већ имамо потписан партнерски споразум са општином Новогрођец а надамо се да ћемо имамо добре контакте и са вама, барем кроз овакав вид манифестација и дружења, и да долазимо једни другима у посјете и стичемо нова пријатељства и познанства”, рекао је начелник Драгосављевић.

Делегацију из Пољске пратила је и медијска екипа која ће о свему сачинити видео запис, тако да ће се лијепа слика из наше општине проширити кроз њихову земљу.

 

Comments are closed.