Због пандемије само петоро Српчана на маршу „Стазом егзодуса“
31. августа, 2020.
Пет нових случајева вируса корона у Српцу, заражена четири мушкарца и једна жена
1. септембра, 2020.

Општински штаб продужио све мјере до 14. септембра

Штаб за ванредне ситуације општине Србац на данашњој сједници донио је одлуку да се до 14. септембра продужавају све мјере превенције ширења вируса корона у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

То значи да се и даље забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица. До 14.09.2020. године ограничава се и радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06.00 до 24.00 часа а такмичарске активности спортских организација и спортиста дозвољавају се искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.

На данашњој сједници општинског штаба је констатовано да је епидемиолошка ситуација нешто повољнија, иако тренутно има 19 лица која су активно заражена вирусом корона у протеклом периоду и која се још увијек налазе у изолацији.

„Протеклих дана смањен је раст броја новозаражених али то нам не даје за право да се опсутимо јер је ситуација у Републици Српској и даље неповољна, тако да и у нашој општини може лако доћи до појаве нових кластера. Посебно апелујем ученицима који крећу у школу и наставном особљу да буду досљедни у поштовању мјера јер ћемо тако спријечити да дође до погоршања епидемиолошке ситуације“, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Сједници штаба су присуствовали директор ОШ „Јован Јовановић Змај“, Славко Драгосављевић и педагог Центра средњих школа „Петар Kочић“ Жарко Брканлић који су рекли да су школе извршиле све припреме за безбједан почетак наставне године и да ће организовати наставу у складу са мјерама и препорукама Института за јавно здравство и других надлежних институција. Слична ситуација је и у основним школама у Ситнешима и Разбоју које такође спремно дочекују почетак школе. 

На сједници се могло чути да се угоститељски објекти придржавају радног времена али да и даље проблем представљају окупљања младих на јавним мјестима након затварања кафића и конзумирање алкохола. Због тога ће бити појачан рад на терену, нарочито у погледу контроле саобраћаја јер је уочено да је дошло до пораста саобраћајних незгода гдје је значајан број њих настао под дејством алкохола.

Наредна сједница штаба биће одржана у понедјељак 7. септембра са почетком у 9 часова.

 

Comments are closed.