Сутра у Српцу почиње издавање потврда за регресирано дизел гориво
29. марта, 2021.
Преминула једна особа, заражено још 13 лица вирусом корона у Српцу
30. марта, 2021.

Општинска организација слијепих и слабовидих добија нови простор за рад

Општинска организација слијепих и слабовидих лица Србац основана је 2003. године с циљем окупљања, подршке и побољшања положаја слијепих и слабовидих лица и за сада окупља 34 члана.

Секретар организације Санела Жујић каже да су њихови чланови, усљед недостатка адекватних просторија, до прошле године били приморани да путују до Градишке или Бањалуке како би присуствовали и бавили се активностима које су прилагођене њиховим потребама.

,,Да би организација боље функционисала и како би се омогућило остваривање права и одржавање активности прилагођених њиховим потребама, било је неопходно пронаћи адекватну канцеларију, која је обезбијеђена у тржном центру „Фрукта“. У рјешавању овог проблема помогли су нам начелник општине Млађан Драгосављевић и замјеник начелника Владимир Гужвић. Тренутно смо у фази опремања канцеларије која ће нам служити у сврху дневног центра за наше чланове“, рекла је Жујић.

Она додаје да су тренутно у фази реализације пројекта набавке шаховских табли и говорног пикадо уређаја за слијепе и слабовиде у чему им је подршку пружила министар финансија Зора Видовић.

,,Овом приликом, у име организације, захваљујем представницима власти на досадашњој помоћи и позивам привредне субјекте и људе добре воље да нам, у складу са својим могућностима, помогну како би канцеларија била потпуно опремљена“, рекла је Санела и позвала слијепе и слабовиде особе са подручја општине Србац да се учлане у организацију.

Заинтересовани за пружање помоћи, као и лица која желе да се учлане, више информација могу добити на број телефон предсједника организације Божидара Дринића: 066/054-063 и секретара Санеле Жујић: 066/356-943, као и у просторијама организације у тржном центру „Фрукта“.

Comments are closed.