Српчанима представљен дио богате руске историје
29. новембра, 2019.
Бесповратна средства за пројекте микро, малих и средњих предузећа
29. новембра, 2019.

Општина Србац унапређује сарадњу са Руском Федерацијом

У згради Општинске управе у Српцу данас је одржан пријем за Антона Соколова, првог секретара Амбасаде Руске Федерације у БиХ и Бранка Савановића, предсједника подружнице удружења “Српско-руски мост”за општине Србац, Градишка, Дервента, Лакташи и Прњавор.

Пријем су организовали замјеник начелника општине Драган Микић и секретар Скупштине општине Слађана Шкрбић.

На почетку пријема изражено је обострано задовољство успјешном организацијом вечери руске културе која је синоћ одржана у Дому културе у Српцу на којој је промовисана књига “Генералисимус Суворов” и одржана изложба фотографија великог руског политичара и државника Јевгенија Примакова.

Предсједник подружнице Бранко Савановић је рекао да је ово била још једна успјешна презентација руске традиције и историје и подсјетио да су сличне промоције организоване у Српцу и претходних година, као што је то била ревија руског филма.

Замјеник начелника општине Драган Микић рекао је да је опредјељење локалне управе у Српцу да се сарадња са Руском Федерацијом издигне на још већи ниво, нарочито када је ријеч о економској, културној и спортској сарадњи.

“Већ смо у више наврата имали посјету привредника из руске области Домодедово у околини Москве са којима смо разговарали о будућој сарадњи, нарочито када је ријеч о потенцијалном отварању прерађивачких капацитета у Српцу и пласмана наших производа на руско тржиште. Постоји обостран интерес и преговори се настављају у том смјеру”, рекао је Микић.

Он је додао да постоји могућност и да наша општина успостави братске везе са једном од општина из Руске Федерације, што ће такође бити корак више ка унапређењу односа наших народа.

Први секретар Амбасаде Руске Федерације, Антон Соколов, захвалио се на срдачном пријему и позвао представнике наше општине да посјете њихову амбасаду у Сарајеву како би наставили разговоре о будућој сарадњи.

 

Comments are closed.