Расписан оглас о додјели стипендија, повећан износ са 600 на 700 KМ по студенту
3. јануара, 2020.
Уручено 48 божићних пакета за социјално угрожене
3. јануара, 2020.

Општина Србац обиљежава Дан Републике у четвртак 9. јануара у 9.30 часова

У организацији Општине Србац у четвртак 9. јануара биће обиљежен Дан Републике Српске у знак сјећања на 9.1.1992. године када је Скупштина српског народа у БиХ донијела Декларацију о проглашењу Републике српског народа Босне и Херцеговине.

Овај важан датум који је ударио темељ настанка Републике Српске биће обиљежен код централног спомен обиљежја у Српцу са почетком у 9.30 часова полагањем цвијећа и паљењем свијећа у част погинулих бораца који су дали своје животе како бисмо данас могли живјети у миру и слободи на свом вјековном огњишту.

Након церемоније код централног спомен обиљежја, у 10 часова биће организован пригодан коктел у спортској дворани „9. јануар“.

Позивају се грађани да подрже и свечани дефиле који ће бити одржан поводом Дана Републике на централној свечаности у Бањалуци са почетком у 12 часова и тако одају почаст страдалим јунацима који су дали своје животе за нашу слободу.

У складу са традицијом, очекује се да и ове године грађани на својим стамбеним објектима истакну заставе Републике Српске као што је то учињено протеклих дана на улицама и трговима у Српцу и у другим градовима широм Републике Српске.

Comments are closed.