Србац прославио крсну славу и Дан општине
14. октобра, 2019.
Школа у Бајинцима добила љепши изглед
16. октобра, 2019.

Општина Србац: Хвала грађанима на учешћу у прослави крсне славе и Дана општине!

Општинска управа Србац упућује захвалност свим учесницима прославе Дана и крсне славе општине Србац и свима који су на било који начин помогли да ова манифестација успије, а нарочито грађанима на великом одзиву током сва три дана трајања овог догађаја.

Организациони одбор је ове године веома квалитетно одрадио свој посао, што заслужује велике похвале. Домаћин прославе, заједно са Општинском управом, била је Православна црквена општина Србац, која је у духу традиције и обичаја, достојанствено обиљежила празник Покрова Пресвете Богородице и тако још једном потврдила да је духовна власт одувијек представљала чврст ослонац свих важнијих друштвених дешавања у нашој локалној заједници.

Честитке иду на рачун наше омладине која је на завршној свечаности на најљепши могући начин презентовала свој таленат и креативност. Захваљујемо се на дивном програму: Дјечијем вртићу “Наша радост”, KУД-у “Ђердан”, СKУД-у “Бели анђео”, Фолклорном удружењу грађана “Мотајички вук” и Ансамблу народних игара “Лијевче”.

Фолклорна друштва из наше општине су заједно са Општинском управом припремила разне специјалитете и тако на најљепши начин промовисала не само народне игре и обичаје, већ и традиционална јела домаће кухиње.

Допринос организацији прославе Дана и крсне славе општине дали су и Туристичка организација општине Србац и Одбор за друштвени положај жена и равноправност међу половима који су се потрудили да организују Јесењи улични сајам народних рукотворина, сувенира, производа од меда и друге разноврсне понуде, и у том погледу упућујемо захвалност свим излагачима који су нашу манифестацију учинили богатијом и садржајнијом.

Значајно је и учешће колектива Центра за културу и спорт и Народне библиотеке који су се такође потрудили да свечаности на градском тргу, али и свечаној академији у Дому културе протекну у најбољем реду, док је Одбор за његовање традиције ослободилачких ратова дао свој допринос првог дана манифестације како бисмо се присјетили наших храбрих бораца који су положили своје животе и без којих данас не бисмо могли у миру и слободи прославити овај празник.

Упућујемо захвалност и свим другим јавним предузећима и установама, организацијама и појединцима који су пружили помоћ у организацији а нарочито свим учесницима свечане литије који су помогли да цјелокупна манифестација изгледа величанствено.

Са увјерењем да ћемо и наредних година на свечан и достојанствен начин обиљежавати Дан и крсну славу наше општине, свим грађанима општине желимо да нас Покров Пресвете Богородице и даље чува и сабира и донесе нам духовни мир, добро здравље и напредак на свим животним пољима!

Comments are closed.