Првомајска честитка начелника Млађана Драгосављевића и предсједника Мирка Стојића
30. априла, 2019.
На помолу побољшање права пензионера у Српцу и Републици Српској
30. априла, 2019.

Општина Србац суфинансираће превоз ученицима првих разреда средње школе

Општинска управа Србац обавјештава ученике деветих разреда основних школа из наше општине да ће од школске 2019/20. године локална управа свим ученицима који упишу први разред Центра средњих школа „Петар Kочић“ у Српцу, а који користе ђачки превоз, суфинансирати цијену мјесечне карте у износу од 50 одсто од пуне цијене.

Оваква пракса ће трајати читаво прво и друго полугодиште школске 2019/20. године.

На овај начин локална управа има намјеру да будућим матурантима и њиховим родитељима барем донекле олакша прелазак са основног на средњошколско образовање.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је ово дио школске године када наши матуранти одлучују какво ће средњошколско знаимање одабрати и какву средњу школу уписати, што је значајна прекретница и за родитеље који ће издвајати већа средства из породичног буџета за наставак школовања своје дјеце.

„Зато смо се и одлучили на овај гест како бисмо будућим средњошколцима који упишу први разред у србачком Центру средњих школа омогућили лакши почетак школовања и надамо се да ће нам буџетска средства дозволити да наредних школских година повећамо износ за ову намјену“, рекао је начелник Драгосављевић.

Ово је још једна у низу стимулација за србачке средњошколце поред средстава предвиђених за награде матурантима које су буџетом за ову годину повећане са три на четири хиљаде KМ као и стипендија које се од ове године поред студента генерације додјељују и свим вуковцима.

Comments are closed.