Подржимо наше здравствене раднике – пошаљите поруку подршке!
19. марта, 2020.
Пријаве волонтера и добровољаца у Црвеном крсту
19. марта, 2020.

Онлајн настава за средњошколце почиње 23. марта

Средње школе у Републици Српској у понедјељак, 23. марта, треба да започну извођење онлајн наставе за општеобразовне предмете.

Републички педагошки завод је уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске донио одлуку да средње школе у складу са својим могућностима треба да организују наставу путем својих интернет страница и других расположивих средстава комуникације на даљину.

“Средње школе треба да доставе Републичком педагошком заводу информацију о начину на који ће успоставити комуникацију са ученицима и обавијестити их о реализацији наставних садржаја, која ће средства користити за презентацију и на који начин ће бити доступна ученицима”, наведено је у допису који је Републички педагошки завод упутио средњим школама.

С циљем спречавања ширења вируса корона у Републици Српској је донесена одлука да настава у основним и средњим школама буде обустављена до краја марта.

Настава на даљину за ученике основних школа организована је путем програма Радио-телевизије Републике Српске и почела је у уторак, 17. марта.

Comments are closed.