Још шест случајева вируса корона у Српцу
18. октобра, 2020.
Јавни позив за додјелу средстава за подршку инвестиционим пројектима
19. октобра, 2020.

Омогућена бесплатна бањска рехабилитација за четворо људи из борачких категорија

Начелник општине Млађан Драгосављевић испратио је јутрос двоје чланова породица погинулих бораца и два ратна војна инвалида који ће боравити бесплатно 10 дана на бањско-климатском лијечењу у Бањи Слатина код Лакташа у склопу програма којег већ 14 година реализује Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС.

Испред породица погинулих бораца у Бању Слатина су отпутовали Стоја Урић из Бардаче и Смиља Антонић из Повелича а међу ратним војним инвалидима којима је одобрено бањско-климатско лијечење су Добрица Божић из Српца и Миодраг Ђуричић из Ножичког.

Прије одласка у бању, у згради Општинске управе је одржан пријем начелника за кориснике овог програма којем су такође присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић.

Врсајковић каже да сваке године најмање четири до пет лица из Српца отпутује на бањско-климатску рехабилитацију у склопу овог програма а избор се врши путем јавног конкурса који је био расписан у средствима информисања. Он додаје да је један од услова да лица нису обухваћена овим програмом у задње три године.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је локална управа за све кориснике програма обезбиједила и ове године симболични џепарац у износу од око 100 KМ, а организован је и превоз до бање.

“Надам се да ће вам боравак у бањи бити угодан и да ће побољшати ваше здравствено стање”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.