Још шест случајева вируса корона у Српцу
18. октобра, 2020.
Бојан и Ђорђе Угрен остварили сјајне резултате на коњичком такмичењу у Сарајеву
19. октобра, 2020.

Омогућена бесплатна бањска рехабилитација за четворо људи из борачких категорија

Начелник општине Млађан Драгосављевић испратио је јутрос двоје чланова породица погинулих бораца и два ратна војна инвалида који ће боравити бесплатно 10 дана на бањско-климатском лијечењу у Бањи Слатина код Лакташа у склопу програма којег већ 14 година реализује Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС.

Испред породица погинулих бораца у Бању Слатина су отпутовали Стоја Урић из Бардаче и Смиља Антонић из Повелича а међу ратним војним инвалидима којима је одобрено бањско-климатско лијечење су Добрица Божић из Српца и Миодраг Ђуричић из Ножичког.

Прије одласка у бању, у згради Општинске управе је одржан пријем начелника за кориснике овог програма којем су такође присуствовали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић.

Врсајковић каже да сваке године најмање четири до пет лица из Српца отпутује на бањско-климатску рехабилитацију у склопу овог програма а избор се врши путем јавног конкурса који је био расписан у средствима информисања. Он додаје да је један од услова да лица нису обухваћена овим програмом у задње три године.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је локална управа за све кориснике програма обезбиједила и ове године симболични џепарац у износу од око 100 KМ, а организован је и превоз до бање.

“Надам се да ће вам боравак у бањи бити угодан и да ће побољшати ваше здравствено стање”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.