Покренута платформа за заштиту животне средине на подручју општине Србац
24. децембра, 2020.
Завршена хуманитарна акција “Један слаткиш-једно дијете“, уручено 228 пакетића
25. децембра, 2020.

Омладински стонотениски клуб Србац и званично почео са радом

У спортској дворани 9. јануар у Српцу синоћ је одржан први тренинг Омладинског стонотениског клуба Србац чиме је и практично озваничен рад овог најмлађег спортског колектива на подручју наше општине.

Предсједник клуба Мића Kуртовић каже да је клуб основан 28. августа , а у регистар спортских клубова Републике Српске уписан је 21. октобра ове године.

“Тренутно имамо 90 одраслих и 50 чланова млађих категорија. Kлуб је првенствено основан ради рекреативног бављења стоним тенисом, а уз помоћ Стонотениског савеза РС и клубова из Бањалуке, прије свега стонотениског клуба Врбас из Бањалуке, планирамо да се од прољећа укључимо у такмичарски дио у Другој лиги РС гдје би се такмичили са екипама као што су Градишка, Прњавор и Мркоњић Град”, рекао је Kуртовић.

Он додаје да је један од првих корака управо гостовање тренера и тројице играча из Стонотениског клуба Врбас из Бањалуке који су нашим члановима презентовали како изгледа један тренинг и донијели на поклон рекете, дресове и тренерке за најмлађе чланове клуба.

Јовица Шормаз, тренер Стонотениског клуба Врбас из Бањалуке, заједно са тројицом играча овог клуба који се такмичи у Првој лиги РС, синоћ су србачким стонотенисерима презентовали основе стоног тениса.

“Циљ нам је да пренесемо своје знање на чланове Стонотениског клуба Србац који је тек основан, како би своје знање подигли на већи ниво, а самим тим и да се што прије укључе у такмичарски дио у Другој лиги РС. Приоритет је свакако да се што више младих људи и дјеце укључи у рад и да се створи квантитет из којег би у будућности добили и квалитет. За све то потребно је много рада и труда уз стручног тренера којег би, уколико то Србац жели, требали довести у клуб”, рекао је Шормаз.

Сви заинтересовани за стони тенис могу свако вече да се укључе у рад Стонотениског клуба Србац који тренинге обавља у спортској дворани 9. јануар у Српцу.

 

Comments are closed.