Остала документа – 2020.
2. фебруара, 2020.
Српчани и ове године припремали кулинарске специјалитете на Мраковици
4. фебруара, 2020.

Одстријељен шакал у близини србачког вртића

Kада је са пријатељима из ловачке групе „Голуб“ кренуо протеклог викенда у лов на предаторе, србачки ловац Велибор Петковић није очекивао да ће одстријелити шакала у ужем градском језгру, на свега 300 метара од дјечијег вртића.

Петковић, који је члан ловачког удружења „Срна“ из Српца, каже да се кретао са колегама ловцима подручјем Инађола, на самом улазу у град, када су спазили не једног, већ чак два шакала.

„Успио сам брзо реаговати и устријелити једног, док је други нажалост побјегао. За не повјеровати је да су се кретали тако близу градског подручја“, рекао је Петковић.

Предсједник Ловачког удружења „Срна“, Горан Савановић, честитао је Велибору као и ловцима Младену Николићу и Горану Мирковићу из ове ловачке групе који су у акцији одстријелили двије лисице.

„Ради се о искусним ловцима који су показали да имају не само оштро око већ и добру процјену да би предатора могло бити и на самом градском подручју. Похвалио бих и ловачку секцију из Kобаша која је протеклог викенда организовала хајку у којој је учествовало 50 ловаца из пет секција а најспретнији је био ловац Мехмед Kоњуховац који је такође одстријелио једног шакала“, рекао је Савановић и додао да ће лов на предаторе бити настављен до краја овог мјесеца.

И у другим крајевима општине протеклог викенда је било сличних успјеха, па је тако ловац Милош Будић одстријелио једну лисицу, а организоване су и успјешне акције лова на дивље патке, дивље мачке и другу врсту дивљачи.

За све ловце који одстријеле предаторе, одлуком удружења биће додијељене награде у виду муниције, а један број награда биће уручен на традиционалном зборовању ловаца које се организује у септембру.

Око двадесетак чланова удружења из Српца учестовало је ових дана и на Шакалијади у Броду а ова манифестација је окупила око 900 ловаца из цијеле Републике Српске.

 

Comments are closed.