Спектакл на Бардачи: Хиљаде посјетилаца пратиле прво такмичење у блобингу
25. августа, 2019.
Фудбалски резултати и табеле
26. августа, 2019.

Одржано дружење мјештана Старог Мартинца и Ножичког, 37 година Новог асфалта

У Ножичком је протеклог викенда одржано 37. дружење мјештана овог села и сусједног Старог Мартинца. Дружење је започело 1982. године, након изградње асфалтног пута, који је повезао мјештане два села.Том приликом основано је Удружење грађана под називом “Нови асфалт”, а Статутом је регулисано да се сваке године парне године сусрети организују у Старом Мартинцу, а непарне у Ножичком.

Иницијативу за оснивање удружења су дали Миле Kојић, Љубиша Звонар, Ратко и Мирко Kојић, Стево Бабић, Велимир Стаменић и други ентузијасти.

Дружење је специфично по томе што окупи мјештане који живе и раде у селу, али и бројне мјештане из дијаспоре.

Домаћин овогодишњег окупљања је био Бошко Добрњац а међу бројним присутним гостима био је и замјеник начелника општине Драган Микић.

Дружење је уз музику потрајало до вечерњих часова а организована је и заједничка вечера уз евоцирање успомена на протекли период.

Чланови удружења изразили су велико задовољство што се тренутно одвија реконструкција пута од Црнаје до Шешковаца у шта спада и дионица од Ножичког до Мартинца која ће бити пресвучена новим асфалтом а вриједност радова износи око 1.1 милион KМ.

Радови су започети прошле а настављени ове године и биће завршени наредних мјесеци тако да ће након више од три и по деценије мјештани добити модернији асфалт и тако сљедеће године имати додатни разлог за славље.

Домаћин наредног дружења које ће бити организовано у Старом Мартинцу биће Зоран Сандић.

 

Comments are closed.