Још три случаја вируса корона у Српцу, укупно 60 од почетка пандемије
26. јула, 2020.
Одржана сједница општинског штаба: Kазне за неодговорне појединце
27. јула, 2020.

Одржани парастоси у Доњој Лепеници и Kоровима

Борачка организација Србац у сарадњи са мјесним борачким организацијама Доње Лепенице и Kорова организовала је данас традиционалне годишње парастосе за погинуле борце Војске Републике Српске који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је за седморицу погинулих бораца из Доње Лепенице служио свештеник Ненад Ђурић који је у својој бесједи подсјетио на страдање српског народа кроз историју у борби за слободу.

Цвијеће су на спомен обиљежје погинулих: Боре Вујановића, Златка Стојковића, Драгана Стојковића, Драгана Бабића, Бошка Бабића, Драгића Стојковића и Ранка Вујановића положиле породице погинулих бораца, делегације Борачке организације Србац и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Испред Општине Србац, цвијеће су положили начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Боривоја Врсајковић, а цвијеће је положио и предсједник СУБНОР-а Србац Богдан Давидовић.

У Kоровима је парастос служио кобашки свештеник Славиша Топић за погинуле борце овога краја. У питању су: Цвјетин Петковић, Ненад Веселиновић, Саво Дринић, Зоран Стринић, Миломир Малић и Свето Марковић.

Поред чланова породица погинулих бораца, цвијеће су на спомен обиљежје положиле делегације Општине Србац, Борачке организације Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац и Мјесне борачке организације Kорови.

Цвијеће је положено и на спомен обиљежје за 12 жртава фашистичког терора у Другом свјетском рату.

 

Comments are closed.