„Ц.Е.З.А.Р.“ уредио Омладински парк и обиљежио Дан планете земље
23. априла, 2019.
Општина Србац организује превоз на обиљежавање Дана сјећања и Дана побједе
23. априла, 2019.

Одржани концерти за памћење, Ножичани подржали реконструкцију друштвеног дома

У препуном друштвеном дому у Ножичком у недјељу 21. априла организовано је дружење под називом “Добро вече у Дому” у оквиру којег су се прикупљала средства за реконструкцију овог објекта.

Организатор је било Удружење грађана „Моје Ножичко“ које је приредило концерт ансамбла Здравка Ћосића из Бањалуке, уз мини концерт Микуле и дјечију приредбу у којој су наступили ученици подручне школе „Јован Јовановић Змај“ из Ножичког.

Највише емоција изазвао је наступ бањалучког ансамбла који је свирао и пјевао познате евергрине и тако доказао да се ради о професионалцима који имају вишедеценијско искуство наступа широм региона.

Сјајан концерт одржао је и Бојан Микулић Микула који је очекивано одушевио публику својим стенд ап наступом и тако још једном доказао да се ради о правом шоумену. Ово је био његов први јавни наступ на већој манифестацији пред својим Ножичанима.

За све присутне, рибљу чорбу је правио кулинарски мајстор Живко Добрњац-Баћа а припремљено је више од 300 оброка.

Предсједник удружења ,,Моје Ножичко“ Велимир Микулић каже да је задовољан одзивом мјештана на концерт и прикупљеним добровољним прилозима за реконструкцију дома.

„Прије концерта смо у селу прикупили одређен дио средстава а значајан дио и на самој манифестацији. Дошао је да нас подржи велики број људи који су поријеклом из Ножичког, али живе у другим мјестима. Било је ово једно опуштајуће вече у којем смо сви уживали“, рекао је Микулић.

Дружење је организовано у склопу кампање ,,Моје Ножичко-мој Дом“ која је саставни дио пројекта одобреног од стране Фондације Мозаик из Сарајева. Пројекат кога је кандидовало удружење „Моје Ножичко“ ушао је међу 10 најбољих у овој години и његова вриједност износи 15.600 KМ од чега удружење треба прикупити половину износа како би добили још толико средстава од Фондације Мозаик.

У плану је изградња санитарног чвора, помоћне просторије и наткривеног отвореног објекта који ће служити као приручна отворена кухиња.

Сви они који желе да помогну ову иницијативу удружења “Моје Ножичко” могу то учинити током дружења у Ножичком а помоћ се може извршити и уплатом прилога на њихов жиро рачун број: 562-010-81398255-24. Инструкције за девизно плаћање шаљу се по захтјеву.

 

 

Comments are closed.