Пољски батаљон ЕУФОР-а у посјети Српцу поводом Дана војске Републике Пољске
14. августа, 2019.
Премијера нове представе Миленијума у четвртак 22. августа, сав приход иде у хуманитарне сврхе
19. августа, 2019.

Одржана обука за добитнике пластеника из србачке општине

У згради општинске управе у Српцу данас је започела дводневна едукација за 20 корисника којима су додијељени пластеници у склопу пројекта ”Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима”, кога заједнички финансирају Општина Србац и Хуманитарна организација “МАИД”.

Пластенике површине 100 квадратних метара по расписаном јавном позиву добила су домаћинства из 14 мјесних заједница а укупна вриједност пројекта је 52.200 KМ.

Испред организације “МАИД” едукацију су у сарадњи са Одјељењем за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Општине Србац одржали магистар пољопривреде Армин Златић и координатор пројекта Мерсиха Зулић из Сарајева.

Говорећи о основним принципима бављења пластеничком производњом, начину на који ће припремити земљиште за постављање пластеника и технологији, магистар пољопривреде Армин Златић рекао је да је њихов циљ да подстакну социјално и материјално угрожене особе, повећају им приход и олакшају начин живота.

Уговором који су корисници потписали са овом хуманитарном организацијом, која више од 20 година покушава да побољшава животе у преко 70 најсиромашнијих земаља свијета, прецизирано је да морају најмање три године задржати пластеник за себе.

Вођа пројекта Мерсиха Зулић каже да се уз пластенике добијају систем за наводњавање и саднице, тако да корисници немају никаквих улагања.

Право учешћа у пројекту имале су социјално и материјално угрожене особе и младе особе са подручја општине Србац које посједују властито пољопривредно земљиште или земљиште чланова заједничког домаћинства као и земљиште уступљено на кориштење или у закуп у непосредној близини стамбеног објекта у којем станују.

Списак добитника пластеника може се прочитати на нашој интернет страници кликом на овај линк.

 

Comments are closed.