Вртић организује свечаност „Јесење шале кроз приче мале“ у сриједу 4. децембра
29. новембра, 2019.
Хуманитарни концерт за обољелог дјечака из Разбоја у четвртак 5. децембра у Српцу
30. новембра, 2019.

Одржана јавна расправа о буџетским документима и основама економске политике

У згради Општинске управе у Српцу данас је одржана јавна расправа поводом израде ребаланса буџета за 2019, нацрта буџета за 2020. годину и основа економске политике за идућу годину.

Састанак је прво одржан са корисницима буџетских средстава који се финансирају путем грантова, а потом и са корисницима који се финансирају путем трезора.

Учеснике јавне расправе поздравили су начелник Одјељења за финансије Владимир Гужвић, начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности Дарио Kресојевић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Kад је ријеч о буџету за наредну годину, начелник Одјељења за финансије Владимир Гужвић је рекао да је нацртом предвиђен износ од 8,1 милион марака и додао да је буџет стабилизован и да ће наредне године имати социјалну компоненту уз повећање издвајања према социјалним категоријама, младима, пензионерима и другим циљним групама.

Учесници расправе су дали одређене примједбе, мишљења и сугестије које ће на колегијуму начелника бити разматране и евентуално уврштене у приједлог буџета за за 2020. годину.

“Током јавне расправе чула су се одређена рјешења на основ којих ћемо кориговати наше документе у наредном периоду до сљедеће скупштине. У самом приједлогу покушаћемо извршити одређене исправке водећи рачуна и о препорукама од стране Министарства финансија како би наши документи испунили захтјевну форму и како би их на вријеме донијели и наставили наше функционисање у наредној години“, рекао је начелник Одјељења за финансије Владимир Гужвић.

 

 

Comments are closed.