Расписан конкурс из умјетничких области за ученике средњих школа
29. јануара, 2019.
Извору сваког мјесеца по 200 KМ од привредника Драгана Татомира
29. јануара, 2019.

Одржана едукација у Kукуљама за 300 пољопривредника о новим трендовима у производњи

Стручно предавање из области пољопривреде које је одржано протеклог викенда у друштвеном дому у Kукуљама окупило је преко 300 пољопривредних произвођача из цијелог Лијевча поља.

Организатор предавања су били Мјесна заједница Kукуље и фирма “Голић трејд” из Градишке који су довели еминентне стручњаке из новосадског Института за ратарство и повртарство и компаније Галеника-Фитофармација из Београда који су представили нове сортименте и агротехнику у производњи кукуруза, соје и крмног биља, те говорили о заштити пољопривредних култура.

Шеф стручне службе фирме “Голић трејд”, Горан Гвозден, изразио је велико задовољство великим одзивом пољопривредника, истичући да се ради о највећим произвођачима ратарских култура на овом подручју.

“Милсим да је предавање било јако квалитетно и да ће пољопривредници итекако имати користи од онога што су чули. Наша фирма је прије неколико мјесеци потписала ексклузивни уговор са новосадским институтом о дистрибуцији њихових сортимената на тржишту БиХ. Циљ нам је да донесемо најбољу генетику и најбоље сјеме произведено у новосадском институте а све у циљу квалитетније производње и заштите наших пољопривредних произвођача”, рекао је Гвозден.

Један од пољопривредника који су присуствовали стручном предавању био је и Славиша Скробоња из Kукуља који је имао огледна поља кукуруза и соје.

“Ова година је била веома добра и презадовољан сам приносом. Сијао сам новосадске хибриде соје по први пут и планирам да ове године додатно повећам производњу”, рекао је Скробоња.

Након предавања организовано је дружење уз вечеру, пиће и вриједну томболу.

 

Comments are closed.