Матуранти вртића на пријему код начелника општине
25. јуна, 2021.
Противградна превентива Републике Српске спасила Лијевче поље и Посавину од града
26. јуна, 2021.

Одржана четврта редовна Скупштина Борачке организације Србац

У новој сали Скупштине општине данас је одржана четврта редовна сједница Скупштине Борачке организације општине Србац на којој су усвојени Извјештај о раду и приходима и расходима, Програм рада и Финансијски план за 2021.годину, те документи који се односе на рад Фонда солидарности Борачке организације.

Скупштини је присуствовало 30 делегата и гости – начелник општине Млађан Драгосављевић, замјеник начелника Владимир Гужвић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску заштиту Боривоје Врсајковић.

Сједница је требала да се одржи почетком марта, али је одгођена због пандемије вируса корона, рекао је предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан.

Делегатима скупштине успјешан рад је пожелио начелник Млађан Драгосављевић који је истакао да Општинска управа има одличну сарадњу са Борачком организацијом.

„Моја порука је да никада не смијемо заборавити жртве које је наш народ дао за слободу на овим просторима. Апелујем на све вас да одржите јединство у раду и да, уколико постоје, превазиђете било какве разлике које могу лоше утицати на рад Борачке организације. Још једном похваљујем резултате вашег рада, а посебно Фонда солидарности“, закључио је начелник Драгосављевић.

Потом се прешло на расправу по 14 тачака дневног реда, при чему су делегати без већих проблема усвојили годишње документе која је образложио предсједник Предсједништва Борачке организације, Драган Алексић.

Kада су у питању планови за 2021. годину, акценат је стављен на обиљежавање парастоса за погинуле борце по мјесним заједницама и рад Фонда солидарности.

Плотан је рекао да је Фонд у прошлој години ријешио осам од 22 захтјева за рјешавање стамбене проблематике најугроженијих чланова Борачке организације Србац те да је ове године настављено са започетим активностима.

„Свјесни тренутног стања у Борачкој организацији РС и одређених подјела унутар ове организације, донијели смо закључак да се Борачка организација општине Србац неће сврставати ни на једну страну. На предсједнику БОРС Миломиру Савчићу је да кроз органе организације дође до рјешења овог проблема, а уколико то није могуће, треба да се рапишу нови избори, и то од мјесних борачких организација па до самог руководства на републичком нивоу”, рекао је Плотан.

Он истиче да је евидентно да су посљедњих мјесеци основана нова борачка удружења због чега су покренули питање „двојног чланства“. Сви који желе да се испишу из њихове организације могу то да учине по својој вољи, а до сљедеће Скупштине, која ће бити у септембру, „Суд части” ће донијети одлуку о члановима који желе да напусте Борачку организацију Србац.

Делегати Скупштине именовали су Светислава Босанчића за вршиоца дужности директора предузећа „Борац“ на период од 60 дана а донесен је и закључак да се формира радна група од седам чланова, и то пет из Борачке организације и по једног правника и економисте из локалне управе, који у наведеном периоду требају урадити пресјек тренутног стања и донијети конкретне смјернице у раду, а све са циљем да се, што је више могуће, побољша рад Борца.

Данас је било ријечи и о раду Регионалног одбора борачких организација за општине Србац, Градишку, Лакташе и Прњавор, као и о тренутном стању у Борачкој организацији РС, о чему је чланове скупштине информисао Душко Митрић.

Непосредно прије почетка рада Скупштине, делегација Борачке организације положила је цвијеће и прислужила свијеће на централном спомен обиљежју у Српцу.

 

Comments are closed.