Још четири лица са подручја општине Србац заражена вирусом корона
24. септембра, 2020.
На подручју општине Србац три нова случаја вируса корона
25. септембра, 2020.

Одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације Србац.

Фонд солидарности оправдао постојање.

У новој сали Скупштине општине Србац данас је по предсједавањем Горана Плотана одржана трећа редовна сједница Скупштине Борачке организације општине Србац на којој су разматрана редовна годишња документа, Извјештај о раду и приходима и расходима БО Србац за 2019. годину, Програм рада и Финансијски план за 2020.годину, Извјештај о раду и приходима и расходима за првих 6 мјесеци ове године, као и Финансијски план Фонда солидарности за 2020. годину .

Скупштини је присуствовао 31 делегат, а сједница је почела интонирањем химне „Боже правде“, те минутом ћутње којом је одата почаст за све погинуле и умрле борце. Као гости сједници су присуствовали начелник општине Млађан Драгосављевић, предсједник СО-е Србац, Мирко Стојић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску заштиту Боривоје Врсајковић.
Скупштина је требало да се одржи много раније почетком марта, али је два пута одгађана због пандемије вируса корона, рекао је поздрављајући присутне предсједник БО Горан Плотан. Делегатима скупштине успјешан рад је пожелио начелник Млађан Драгосављевић који је посебно похвалио рад Фонда солидарности и истакао да општинска управа има одличну сарадњу са Борачком организацијом.
„Желим вам успјешан рад и користим прилику да похвалим активности у оквиру БО Србац, посебно почетак рада Фонда солидарности који даје конкретне резултате. Чините добре ствари, што је опште прихваћено, а општинска управа ће настојати да вас у свему подржи“,  рекао је начелник Драгосављевић.
Сретан рад делегатима је пожелио предсједник србачког парламнта Мирко Стојић, а у име Мјесне борачке организације Разбој Лијевче све похвале на рад Фонда солидарности упутио је Јордан Куваља који је рекао да су прошле седмице добили пакет у вриједности 4000 КМ за изградњу куће РВИ Зорану Црномарковићу.
„У име МБО Разбој Лијевче желим да се захвалим Скупштини БО Србац која је формирала Фонд солидарности и упутим све похвале. Данас је почела градња куће Црномарковићу, плац смо купили захваљујући подршци начелника општине и настојаћемо да што прије окончамо радове како би Зоран прије зиме добио сигуран кров, и веома смо вам захвални“, рекао је Куваља.
Потом се прешло на расправу по 10 тачака дневног реда, при чему су делегати углавном једногласно без већих проблема усвојили годишња документа . Констатовано је да је урађено доста од избора овог сазива Предсједништва, да је формиран Фонд солидарности, да су финансијска средства кориштена намјенски и у складу са планираним, те да је БО пословала позитивно у протеклој години исказавши добит од 676 КМ.
Да се новац трошио транспарентно, говорио је предсједник Предсједништва БО Драган Алексић.
Када су у питању планови за 2020. годину, акценат је стављен на рад Фонда солидарности о чему је говорио предсједник Одбора породица погинулих бораца Бранко Граховац који је рекао да су поносни на иницијативу о покретању рада Фонда који је основан у јануару ове године због помоћи борцима слабијег материјалног и здравственог стања и њиховим породицама и да су у првих 6 мјесеци поред чланарине, која је највећи приход, имали велику подршку од БОРС-а, Општине Србац, Министарства финансија, Центра за истраживање рата и ратних злочина и КП”Водовод” Србац.
Предсједник БО Србац Горан Плотан је рекао да су ово биле три извјештајне скупштине, јер се нису могли састајати од марта због епидемиолошке ситуације .
“Фонд солидарности је оправдао своје повјерење и жеља нам је да Фонд буде трајан за стамбено збрињавање наших сабораца који нису у финансијској могућности да сами ријеше своје стамбено питање. Захвалујем се Борачкој организацији РС на пруженој финансијској подршци, Општини Србац, србачком Водоводу, а досада смо обезбједили два градјевинска пакета за изградњу куће, четири пакета за адаптацију стамбених објеката и до краја године имамо у плану додјелити још два градјевинска пакета”, рекао је Плотан.
Рецимо још да је о раду Регионалног одбора борачких организација за општине Србац, Градишку, Лакташе и Прњавор информисао предсједник одбора Душко Митрић, а шеф Одсјека за борачко-инвалидску заштиту Боривоје Врсајковић је образложио измијењени Јавни позив за стамбено збрињавање борачких породица који је јуче објавило Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС.

Comments are closed.