У Српцу пет нових случајева вируса корона
6. октобра, 2021.
Позив породицама са троје и више дјеце из Српца за добијање “Поносне картице Републике Српске”
7. октобра, 2021.

Одржан велики јесењи маскенбал у организацији Цезара

У оквиру Дјечије недјеље, јуче је у организацији Удружења грађана ”Ц.Е.З.А.Р.”, а уз подршку Општине Србац, у центру града организован јесењи маскенбал, као прва активност у склопу тродневне манифестације “Јесенијада”.

Осмијеси и прелијепи костими малишана красили су плато испред зграде Општинске управе а малишани су продефиловали кроз центар града према градском парку гдје су се забављали и плесали. На крају је награђено 10 најљепших костима.

“Било је много костима, можда највише вјештица, а осим тога истакле су се и бундевице, било је принцеза и неких страшних маски које су заслужиле посебне награде и све у свему је било разнолико. Драго ми је да су се и дјеца и родитељи успјели организовати и то нам је дало подстрек да и сљедеће године организујемо маскенбал”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Прву Јесенијаду је отворио замјеник начелника општине Владимир Гужвић који је истакао значај удружења Цезар и најавио да ће бити подржане све њихове активности.

„Надам се да ћете се лијепо дружити и однијети лијепе успомене са овог догађаја а Цезару желим да Јесенијада пређе у традиционалну манифестацију коју ћемо обиљежавати сваке године”, рекао је Гужвић.

Због лошег времена, ликовна колонија у склопу Јесенијаде данас ће бити одржана у просторијама Цезара а сутра, или у зависности од времена, радиће се потрага за благом за ученике старијих разреда основне школе и средњошколце. Овај догађај ће пратити Палачинкијада и мали квиз, па и овим путем из Цезара позивају дјецу да им се прикључе.

 

 

 

 

 

Comments are closed.