Ловачко удружење ,,Срна“ Србац успјешно пословало у прошлој години
20. маја, 2019.
Вече народних игара МАЈСKО KОЛО у Kукуљама
21. маја, 2019.

Одржан састанак руководства Борачке организације општине Србац

У просторијама Борачке организације општине Србац јуче је одржан први састанак најужег руководства након проведених избора.

Састанком је предсједавао Горан Плотан предсједник Борачке организације а присутни су били и Драган Алексић предсједник Предсједништва, Бранко Граховац предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца, Горан Тривунић предсједник Одбора ратних војних инвалида и Дарко Лајић секретар организације.

Договорено је да се покрене иницијатива на изградњи Спомен обиљежја у Мјесној заједници Кобаш јер је то једина Мјесна заједница у нашој општини у којој нема изграђено Спомен обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске. У вези са тим биће одржано неколико припремних састанака на којима треба да се договори реализација ове иницијативе.

Такође, Борачка организација ће покренути и активност на реновирању Централног Спомен обиљежја погинулим борцима у Српцу пошто су примјетна одређена оштећења на истом, а њихово брзо санирање би спријечило да настала оштећења буду већа.

Руководство Борачке организације општине Србац је сагласно да се крене у оснивање Фонда солидарности при Борачкој организацији и по том питању ће се тражити помоћ од Борачке организације општине Градишка у којој један такав Фонд одлично функционише. По добијању документације Стручна служба ће израдити приједлог одлуке о формирању Фонда као и осталу документацију која ће бити предмет разматрања на сједницама органима Борачке организације.

Донијета је и одлука да се у најкраћем временском периоду изради и социјална карта чланова Борачке организације општине Србац која ће помоћи да се сагледа стварна ситуација наших чланова. У изради социјалне карте поред органа Борачке организације учествоваће и Мјесне борачке организације.

 

Comments are closed.