Још један случај вируса корона у Српцу
2. августа, 2020.
Објекат Дома младих претварају у галерију слика
3. августа, 2020.

Одали почаст погинулим борцима из Лилића

У складу са Kалендаром значајних датума и јубилеја, Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Лилић организовале су протеклог викенда традиционални Илиндански помен парастос за погинуле борце Војске Републике Српске из овог села – Момира Сивца и Божидара Радонића.

Поред представника ових организација, цвијеће на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца и делегације Општине Србац, Општинске организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила и СУБНОР-а.

Цвијеће је положено и на спомен плочу страдалим мјештанима Лилића у Другом свјетском рату када је погинуло осам бораца на више ратишта и то: Јеличић Стево и Стојан, Латинчић Милутин, Радонић Гојко и Момчило, Трнинић Вељко и Шаула Бранко и Саво. На спомен плочи, која је 1980. постављена на друштвени дом уклесана су имена и пет цивилних жртава рата: Вукић Ђурађ, Латинчић Љубица, Радоњић Љубомир и Шаула Васо и Остоја.

Обраћајући се присутнима након служења парастоса, свештеник Марио Топаловић је рекао да без жртве храбрих бораца не бисмо имали слободу у којој данас живимо и истакао да то морамо чувати по сваку цијену јер без слободе је човјек понижено биће.

 

Comments are closed.