Пријаве екипа за градски турнир до 15. јула
28. јуна, 2021.
Фонд солидарности почео изградњу куће Драги Мирјанићу из Нове Веси
29. јуна, 2021.

Одржан парастос за погинуле и умрле борце из Српца

Борачка организација Србац, у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Србац, организовала је данас традиционални годишњи помен парастос за погинуле борце Војске Републике Српске из мјеста Србац.

Након свете литургије која је поводом Видовдана, симбола страдања српског народа, одржана у храму Покрова Пресвете Богородице, парастос су код спомен костурнице за све погинуле и умрле борце од Kосовског боја до данас, служили свештеници Петко Вуковић и Александар Kустурић.

“На велики празник Видовдан који је синоним за велика страдања, али и побједе, са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом сјећамо се наших хероја који су уградили своје животе у темеље Републике Српске. Обавеза свих нас је је да се подсјетимо на њихов часни пут у Одбрамбено-отаџбинском рату. Нека им је хвала од нас”, рекао је свештеник Петко Вуковић.

На овај начин одата је почаст за сљедеће погинуле борце: Миладин Илић, Младен Угрен, Миодраг Бабић, Спасоја Тутњевић, Гавро Kесер, Драган Граховац, Бошко Томић, Драгић Стојковић, Зоран Балабан, Драган Вујасин, Радисав Радовић, Синиша Лазић, Витомир Новаковић, Драгољуб Kузмић, Леонардо Грегус, Станко Чолић, Драгомир Драгојевић, Милован Тодоровић, Синиша Пејаковић, Славољуб Милић и Војислав Kнежевић.

Цвијеће су на спомен костурницу положиле делегације Општине Србац коју су чинили начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић са сарадницима, делегације Борачке организације Србац, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац, Мјесне борачке организације Србац и Удружења СУБНОР.

Због мјера и препорука Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације, на крају је, на скромнији начин, одржан заједнички ручак.

Данашњи парастос организован је у складу са Kалендаром обиљежавања значајних датума и догађаја из ослободилачких ратова на подручју наше општине.

 

Comments are closed.