Представници Пољског војног контигента и Општине Србац положили цвијеће на Партизанском гробљу
15. августа, 2021.
Четрнаест екипа из Српца и Градишке на турниру у одбојци у Ножичком
15. августа, 2021.

Одржан парастос за погинуле борце из Влакнице

У Влакници је данас одржан годишњи парастос за четворицу погинулих бораца из овог краја који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату и 17 погинулих бораца у Другом свјетском рату.

Заједничко спомен обиљежје у Влакници борцима протеклих ратова представља јединствену цјелину са двије плоче. На доњој су исписана имена жртава НОР-а а на горњој су уклесани ликови и имена Симе Гужвића, Милана Дринића, Раденка Драгојевића и Милована Аривука који су страдали у протеклом рату.

Парастос је служио свештеник Славиша Топић из Kобаша а организатори парастоса су били Борачка организација Србац и Мјесна борачка организација Kобаш у склопу Kалендара значајних датума и јубилеја из ослободилачких ратова на подручју општине Србац.

Почаст страдалима одале су породице погинулих бораца, делегације Општине Србац на челу са замјеником начелника Владимиром Гужвићем, Борачке организације Србац, Мјесне борачке организације Влакница, Мјесне заједнице Влакница и СУБНОР-а Србац.

Борци из Влакнице који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату:
Симо Гужвић, рођен 20.јануара 1962. године, припадник Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде. Трагично изгубио живот у Влакници 03.02.1994. године.
Милан Дринић, рођен 12. октобра 1966. године, погинуо у Орљанима 30. новембра 1994. године као припадник Студентске бригаде Војске РС.
Раденко Драгојевић, рођен 9. септембра 1961. године. Погинуо на озренско-возућком ратишту 21.6.1995. године. Био је припадник Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде.
Милован Аривук, рођен 15. октобра 1954. године. Погинуо као припадник Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде 9. новембра 1994. године на озренско-возућком ратишту.

 

 

Comments are closed.