Дани сјећања на страдање Српчана на Возући планирани за 9. и 10. септембар
2. августа, 2019.
Освећен храм Свете Марије Магдалине у Kаоцима
5. августа, 2019.

Одржан парастос за погинуле борце из Лилића

У селу Лилић данас је служен парастос за двојицу погинулих бораца из овога села који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату, Момира-Митулу Сивца који је погинуо 1992. године и Божидара Радонића који је погинуо 1993. године.

Парастос је служио свештеник Марио Топаловић који је рекао да поред жртава које су пале, посебно треба цијенити слободу и по сваку цијену бранити Републику Српску која је створена у протеклом рату.

Ликови и имена погинулих бораца уклесани су на спомен плочи у центру села а недалеко од ње на зиду друштвеног дома постављена је плоча за настрадале мјештане у Другом свјетском рату.

У питању су осморица погинулих у Народноослободилачком рату 1941. до 1945 године – Гојко и Момчило Радонић, Саво и Бранко Шаула, Стево и Стојан Јеличић, Вељко Трнинић и Милутин Латинчић, као и пет жртава фашистичког терора.

Окупљене чланове породица погинулих бораца и присутне делегације, поздравила је представница Борачке организације Љубинка Новаковић, а потом су цвијеће положиле делегација Општине Србац, коју су чинили замјеник начелника општине Драган Микић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић, делегација Борачке организације Србац и Одбора породица погинулих, заробљених и несталих бораца и Одбора ратних војних инвалида, делегације мјесних борачких одбора Kукуље и Лилић, те чланови породица.

По традицији, Мјесна борачка организација Лилић уз помоћ Борачке организације Србац и Општине Србац за све присутне припремила је ручак и освјежавајућа пића.

 

Comments are closed.