Слога освојила Kуп Општинског фудбалског савеза Србац
8. јуна, 2019.
Завршено првенство Друге лиге запад: Слога на десетом мјесту
10. јуна, 2019.

Одржан други Бик фест у Ситнешима: Испекли бика од 680 килограма

Више стотина грађана из Српца и околних општина окупило се у суботу 8. јуна на традиционалном Бик фесту који је другу годину заредом одржан у Ситнешима.

Посјетиоци су имали прилику да испробају бика на ражњу који се пекао готово 24 часа а на овом послу била је ангажована кулинарска екипа коју су предводили Вид Бабић и Горан Алексић.

„Бик је тежио 680 килограма и за 70 килограма је већи од прошлогодишњег а набавили смо га код породице Илић у нашем селу. Почели смо га пећи навече у 23 часа а наставили сутрадан током цијелог дана. Али, исплатило се, видим да је народ задовољан и да буквално лиже прсте“, каже Бабић.

Само због ове манифестације из Бањалуке је стигао Добривоје Јагодић који је дјетињство провео у Ножичком и Ситнешима и увијек се радо враћа у родни крај.

„Људи се лијепо друже и то је најважније а још ако има шта појести и попити онда је задовољство веће. Пробао сам бика и што би рекао наш народ, укус је „боли глава“, каже Добривоје који је и члан ситнешког удружења лажова.

Манифестацији је присуствовао и замјеник начелника општине Драган Микић који је рекао да је локална управа уврстила овај догађај у календар културних и спортских манифестација за ову годину.

„Препознали смо значај ове манифестације која окупља велики број људи из цијеле регије. Прошле године је одржана по први пут а ево сада већ видимо да полако прераста у традицију“, каже Микић.

Посјетиоци су имали прилику да испробају и традиционалне домаће специјалитете у виду пита и колача. Одржан је и мини наступ Фолклорног удружења грађана „Мотајички вук“ из Ситнеша, а у вечерњим часовима је приређена игранка у друштвеном дому.

 

 

Comments are closed.