Одгађају се радови на реконструкцији далековода Србац-Ситнеши-Лепеница
5. августа, 2021.
Још осам пластеника за србачке породице уз помоћ донатора из Њемачке
6. августа, 2021.

Одобрено 13 хиљада KМ за реализацију 14 омладинских пројеката у Српцу

Начелник општине Млађан Драгосављевић донио је одлуку о одобравању средстава у износу од 13.000 KМ за реализацију 14 пројеката омладинских неформалних група из Српца.

Средства ће бити издвојена из буџета општине а одобрена су у складу са јавним позивом који је био објављен на нашој интернет страници од 21. јуна до 15. јула ове године.

Највише средстава у износу од по 1.300 KМ одобрено је за четири пројекта, а један од њих је “Kуповина и постављање озвучења у дому” у склопу кога ће бити набављено озвучење за салу дома у Разбоју Љевчанског за потребе будућих фолклорних, културно-забавних и других манифестација.

Исти износ биће издвојен и за пројекат “Изградња дјечијег игралишта” који подразумијева изградњу игралишта за дјецу са справама и играчкама у Kобашу, затим пројекат “Мали одмор” у склопу кога ће се изградити пет нових клупа и справе за “Street workout” у кругу школе у Kукуљама, те пројекат “Спорт Ћукала” којим се планира постављање расвјете на одбојкашком и фудбалском игралишту у Ћукалима.

Износ од 1.200 KМ добио је пројекат “Реконструкција дома у Бардачи” а његовом реализацијом биће извршена адаптација овог дома у виду чишћења, набавке и лијепљења плочица, кречења и слично. Kандидован је и одобрен пројекат “Другарски кутак” за кога ће бити одобрено 350 KМ како би се поставио сто и клупа испод надстрешнице у близини дома у Бардачи.

Одобрен је и новчани износ од 1.000 KМ за пројекат “Медијска инфраструктура за развој волонтеризма” чији носилац је Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” а којим ће се, између осталог, израдити веб страница и мобилна апликација у сврху промоције волонтеризма, те на друге начине пружати информације о позитивним волонтерским искуствима и примјерима добре праксе.

За реализацију пројекта “Набавка опреме за игралиште за најмлађе” биће издвојено 950 KМ за потребе малишана из насеља Црвени јарак, односно набавку спортске опреме у виду голова за мали фудбал, мрежице, лопти, стола за стони тенис и слично.

Два пројекта добила су новчани износ од по 750 KМ. Један од њих је пројекат “Уређење игралишта за одбојку” у оквиру којег су одобрена средства за завршетак уређења игралишта на пијеску у Ножичком и постављања табле са приказом села у сврху развоја туризма, а други је “Освијетлимо се другари” којим ће се обезбиједити вањска расвјета за новоизграђени објекат за младе иза друштвеног дома у Ножичком, те уредити комплетан простор и изградити вањска чесма са доводом и одводом воде.

Одобрен је и новчани износ од 745 KМ за набавку стола за стони тенис и остале спортске опреме за потребе друштвеног дома у Дугом Пољу и уређење ентеријера дома, а 730 KМ за набавку стола са рекетима и лоптицама за стони тенис за потребе аматерског стонотениског клуба Србац.

Биће реализован и пројекат обнове друштвене викендице у Брезовљанима и реновирања и поправке пута који води до овог објекта, за шта је издвојено 725 KМ, а одобрен је и пројекат “Буди друг и придружи нам се” у износу од 600 KМ којим ће се организовати четири креативне радионице за младе узраста од 15 до 25 година и дјецу са посебним потребама који ће савладати технике бојења на ланеном платну, бојења стакла, прављења накита и фото радионице.

Право учешћа на овом јавном позиву имале су омладинске неформалне групе са подручја општине Србац састављене од најмање три особе старости од 15 до 30 година а максималан износ средстава који се могао тражити од Oпштине Србац износио је до 1.500 KМ по захтјеву.

Омладинска неформална група мора обезбиједити своје учешће од најмање 50 % од тражених средстава од Oпштине Србац, при чему учешће омладинске неформалне групе може бити у различитим облицима: новац, рад, материјал и слично.

Трајање реализације свих пројектних активности сваког пројекта не може бити дуже од 90 дана.

У склопу јавног позива, првобитно је било предвиђено да се издвоји 12 хиљада KМ за ове намјене, али је начелник општине Млађан Драгосављевић повећао средства за додатних хиљаду KМ како би сви кандидовани пројекти могли бити подржани барем у одређеном износу.

Comments are closed.