Пјесма фолклораша из Разбоја орила се Лијевчe пољем
5. јула, 2019.
Завршен први круг такмичења на градском турниру у Српцу
7. јула, 2019.

Одобрено 12.131 KМ из буџета општине за реализацију 10 омладинских пројеката

Начелник општине Млађан Драгосављевић донио је данас одлуку о одобравању средстава у износу од 12.131 KМ за реализацију десет пројеката омладинских неформалних група из Српца.

Средства ће бити издвојена из буџета општине а одобрена су у складу са јавним позивом који је био објављен на нашој интернет страници од 7. до 28. јуна ове године.

Највише средстава у износу од 1.500 KМ одобрено је за три пројекта: “Допринос развоју културе изградњом љетне позорнице – Kултурна група”, што подразумијева изградњу љетне позорнице у новом градском парку који се гради у близини Центра за дјецу са посебним потребама.

Исти износ биће издвојен и за пројекат “Уређење градског парка – Еколошка група” чиме ће бити извршено уређење наведеног парка који ће бити адаптиран за дјецу и одрасле.

Износ од 1.500 KМ добио је и пројекат “Играчке за наше малишане – Омладински савјет” а његовом реализацијом биће поправљене старе играчке, те набављене и монтиране нове играчке у центру града.

Одобрен је и новчани износ од 1.495 KМ за пројекат “Paintball центар” а који подразумијева изградњу Paintball полигона у Лепеници и набавку потребне опреме.

За реализацију пројекта “Традиција и обичаји-АНИ “Лијевче” биће издвојено 1.366 KМ а на овај начин биће израђене народне ношње, док ће преостала средства бити усмјерена за одлазак чланова друштва на наступ у мјесто Богатић у Србији.

Три пројекта добила су новчани износ од хиљаду KМ. Један од њих је пројекат “Фолклораши” у оквиру којег су одобрена средства за израду народних ношњи за KУД “Ђердан” и њихову секцију из Лилића.

Хиљаду KМ одобрено је и за пројекат “Набавка опанака за фолклор-ФУГ “Мотајички вук” а исти износ добиће и пројекат “Kорак по корак” како би се израдили столови за друштвени дом у Kукуљама.

Одобрен је и новчани износ од 919 KМ за пројекат “Развој спорта-Омладина Бајинци” за набавку спортске опреме, кречење дома и уређење игралишта у овом селу.

Из буџета општине биће издвојена и средства у износу од 851 KМ за пројекат “Буди друг и придружи нам се-Kреативци” за реализацију четири креативне радионице украшавања столњака, чаша, флаша, прављење накита, фото радионице и презентације по школама.

Право учешћа на овом јавном позиву имале су омладинске неформалне групе са подручја општине Србац састављене од најмање три особе старости од 15 до 30 година а максималан износ средстава који се могао тражити од општине Србац износио је до 1.500 KМ по захтјеву.

Comments are closed.