У Српцу обиљежен Дан ратних војних инвалида
10. септембра, 2020.
Српчани и ове године учествовали на маршу “Стазом егзодуса”
11. септембра, 2020.

Одобрено 11 пројеката омладинских група из Српца у вриједности од 12.244 KМ

Начелник општине Млађан Драгосављевић донио је данас одлуку о одобравању средстава у износу од 12.244 KМ за реализацију 11 пројеката омладинских неформалних група из Српца.

Средства ће бити издвојена из буџета општине а одобрена су у складу са јавним позивом који је био објављен на нашој интернет страници од 3. до 28. августа ове године.

Највише средстава у износу од по 1.500 KМ одобрено је за четири пројекта, а један од њих је “Модернизација спортског игралишта – Омладина уз спорт” у склопу кога ће бити изграђена заштитна мрежа и ограда око асфалтног игралишта у Kоровима.

Исти износ биће издвојен и за пројекат “Идемо да (г)радимо” како би се уредила зелена површина иза стадиона за мале спортове у центру Српца, гдје се налазе справе за вјежбање које ће се префарбати, а у плану је и постављање бетонског стола са клупама и канти за отпад.

Износ од 1.500 KМ добио је и пројекат “Изградња терена за вјежбање и игру – Ситнеши за младе” а његовом реализацијом биће постављене „street workout“ справе за вјежбање и играчке за најмлађе у центру Ситнеша.

Одобрен је и новчани износ од 1.500 KМ за пројекат “Airsoft klub Hidra” којим ће се проширити овај клуб који располаже полигоном у природи на којем млади могу испробати војно-полицијску симулацију.

За реализацију пројекта “Дјечија играоница” биће издвојено 1.450 KМ а на овај начин биће изграђена дјечија играоница у центру Разбоја Љевчанског гдје се окупља велики број младих.

Одобрен је и пројекат „Набавка стола и реквизита за стони тенис“ у износу од 1.029 KМ за потребе Омладинског стонотениског клуба Србац који је формиран на оснивачкој скупштини крајем августа а ускоро и званично креће са радом.

Међу пројектима који ће бити финансирани је и „Реконструкција расвјете на школском игралишту“ у износу од 908 KМ чиме ће бити омогућено постављање нових ЛЕД рефлектора на игралишту у Горњим Срђевићима.

Средства у износу од 850 KМ одобрена су за пројекат „Уређење спортског терена за одбојку на пијеску“ како би се изградила трибина са око 20 мјеста на игралишту за одбојку на пијеску у Ножичком.

Одобрен је и новчани износ од 800 KМ за пројекат “Дјечија кућица” којим ће се изградити садржаји за дјецу млађе животне доби у близини основне школе у Повеличу.

Један од пројеката је и „Обука младих за израду зимнице по традиционалним рецептима“ у износу од 606 KМ који подразумијева организацију три практичне радионице за око 60 полазника са којима ће радити пет чланица Удружења жена Србац. На двије радионице ће се радити прерада воћа а на преостале три прерада поврћа а дио добијених производа подијелиће се у хуманитарне сврхе преко Центра за социјални рад Србац.

Међу пројектима који ће се финансирати је и „Изградња спортских терена у Бардачи“ у износу од 600 KМ а планирана је изградња терена за одбојку на пијеску и теретана на отвореном (Street workout).

Право учешћа на овом јавном позиву имале су омладинске неформалне групе са подручја општине Србац састављене од најмање три особе старости од 15 до 30 година а максималан износ средстава који се могао тражити од Општине Србац износио је до 1.500 KМ по захтјеву.

На јавни позив је пристигло још осам пријава омладинских неформалних група који су се односили на радове у мјесним домовима, али нису могли бити финансирани у склопу овог јавног позива због ограничених средстава, међутим одлучено је да се свих осам пројеката реализује у склопу редовних средстава који се издвајају из буџета општине а који су планирани за реконструкцију домова.

Обавјештавају се омладинске групе да ће о будућим корацима бити обавијештени телефонским путем од стране надлежних службеника Општинске управе како би што прије могли почети са реализацијом пројеката.

Comments are closed.